onsdag 1. oktober 2014

Turmat - Oppskrift hjemmelaget tomatsuppe

Suppe på termos er enkelt og godt. Perfekt turmat nå på høsten. Man lager suppen hjemme og heller den i termosen og så har man varm mat lett tilgjengelig på turen. 


Oppskrift hjemmelagd tomatsuppe med pasta og koriander

1 stk sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
1 ss rapsolje
1 ss tomatpurre
1 ts sukker
1 boks hermetiske tomater
4 dl kyllingkraft
Salt / pepper
Frisk koriander
Pasta

Kok opp ønsket mengde pasta - følg anvisning på pakken. Hakk løk og hvitløk og fres den blank i en kjele med litt olje. Tilsett de hermetiske tomatene, tomatpurre, kylllingkraft, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter. Tilsett koriander og kjør tomatsuppen til ønsket konsistens med stavmikser. Smak til med salt og papper. Tilsett ønsket mengde ferdigkokt pasta tilslutt og hell suppen over i en stor mattermos. Ta gjerne med litt ekstra koriander til å strø på toppen ved servering. Vel bekomme!


Jeg bruker vanligvis ha med suppen i en stor mattermos, men her har jeg tomatsuppen i en liten termos fra Bottle Up. Perfekt størrelse for barn og de kan bare spise rett ut av termosen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar