Wednesday, 6 November 2013

Med nystekte havrekjeks i turmatpakken

Oppskrift på havrekjeks

6 dl lettkokte havregryn
1/4 ts salt
1/4 ts hornsalt
25 g smør
2 dl kokende vann
Litt siktet hvetemel til utkjevling

Bland havregryn, salt og hornsalt i en bolle. 
Lag en grop i midten og legg smøret nedi. 
Hell over kokende vann på smøret. 
Bland alt godt sammen til du får en glatt deig.
Dryss på hvetemel på bordet og legg deigen oppå. 
Kjevle ut deigen til den er ca 3 mm tykk.
Bruk utstykker eller glass til å stikke ut kjeksen. 
Legg på bakepapir på stekebrettet og legg kjeksen oppå.
Stekes på 200 grader i 17-18 minutt. 
De er ferdig stekt selv om fargen ikke har endret seg noe særlig.
Legg de ferdigstekte kjeksene over på rist etter et par minutter og la de avkjøles helt.


I turmatboksen denne uke: Havrekjeks med brunost, 1 skive grovbrød med kyllingpostei, drikkeyougert og biter av gulost, paprika og agurk. Og et rom med frukt, denne gang ble det eplebiter med kanel og rosiner.

Havrekjeksene er enkle å lage 
Storebror heller i ingrediensene og blander alt godt sammen.

Elektrisk kvern gjør det enkelt å ha i saltet

Måtte ha litt hjelp til å stikke ut kjeksene i starten men etterhvert fikk han veldig teken på det. 

Dypt konsentrert

Nystekte havrekjeks med brunost. Veldig godt med melk til :-)

Min luring spiser alltid brunosten først.... Men kan love havrekjeksene gikk ned i magen de og :-)

Oppskriften fant vi i denne boken - Vi baker med Marit Westlie og Øystein Westlie
Kjempe fin bok med mange enkle og barnevennlige oppskrifter og 
mange herlige bilder av barn som hjelper til på kjøkkenet. 

Som nevnt før så brenner jeg for å involvere barna i matlagingen da det gir mange fordeler
* Først og fremst er det gøy 
* Sosialt, det er hyggelig å gjøre noe sammen
* Barnet opplever tillit, ansvar og mestring
* Barnet lærer å samarbeide
* Barnet lærer om hva mat inneholder 
* Barnet blir ofte mer åpne for å smake på nye matvarer

Jeg har en gutt som er veldig glad i middag og spesielt grønnsaker, trur nok at hans deltagelse på kjøkkenet skal ha mye av æren for det. Det tar litt lenger tid når barna er med å lage maten (viktig ikke stresse, det skal jo være gøy) og det blir ofte litt søl men det er det absolutt verdt. Ikke tid sier du? Et par tips er å handle mat engang i uken så du slipper bruke tid på å stikke innom butikken etter jobb og barnehage eller skole. Og er det mulig kan man forberede litt dagen før så sparer man tid der også :-)




2 comments:

  1. Så utrolig koselig kjøkkenhjelper du har da :) Å inkludere barna på kjøkkenet i matlagning er gull :D
    Scrollet nedover bloggen din å så den fine lekestuen til lillegutt. Så koselig :-)
    Har du ikke lyst til å dele bilder fra barnerommet da? Trenger inspirasjon ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takk :-) Skal se om jeg kan få lagt ut bilder av barnerommet etterhvert :-)

      Delete