mandag 30. september 2013

Eplemuffins med havregryn og kanel

Med engang jeg nevner ordet bake så løper storebror til kjøkkenet, henter krakken og stiller seg opp ved benken klar for å hjelpe til. Siden det er høst og eplesesong så passet det bra bake eplemuffins. Det bakes mye muffins i vårt hus, det er jo så enkelt å bake og godt ha med seg på tur :-)

Oppskrift eplemuffins

2,5 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 ts kanel
2 dl lettmelk
2 egg
0,5 dl rapsolje
2 stk revet epler

Bland alle de tørre ingredienser i en bolle. Visp egg, olje og melk i egen bolle. Bland inn eggeblandingen forsiktig i det tørre. Skrell og riv eplene og rør det inn i deigen. Ha så deigen i muffinsformene og stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 min. 

En ivrig gutt veldig klar for å bake :-)

Dypt konsentrert når heller havregrynene i bollen

Bakepulver og vaniljesukker må også i.

Så rører vi det tørre sammen

Lillesøster følger med på hva vi driver på med. Aldri for tidlig å lære bake ;-)

Så blandet vi det våte i egen bolle før vi blandet det sammen med det tørre og eplene.

Det ferdige resultatet. Ble veldig saftig og gode :-)

Ble muffinsene godkjente av storebror? Absolutt!! Så da vet dere hva han får med i turmatboksen denne uken ;-)

1 kommentar:

  1. Lillebror som har blitt storebror er en hjerteknuser og gratulere med skjønne lille tulla:)) for noen herlige bilder:))) At storebror har et stort kokkehjerte er iallefall sikkert:))) Skjønner du har å sysle med nå:))) kos deg:))

    SvarSlett