Thursday, 30 May 2013

Kyllingsuppe på termos - kjempe god og enkel turmat :-)

Kyllingsuppe med nudler og grønnsaker (4 store posjoner)

3 stk store kyllingfileeter
200 gram eggnudler
3 stk gulrot i skriver
1/2 rødløk i tynne skiver
1 stor paprika i tynne strimler
2 stilker vårløk i tynne skiver
1/2 finhakket rød chili
1 stort fedd finhakket hvitløk
1 ts revet ingefær
1,5 liter vann
1 dl soyasaus
Litt kyllingfond
7 ss søt chilisaus
1,5 ss sesamolje
1/2 lime (saften)
Salt og pepper

Del opp kylling og grønnsaker.
Fres kyllingen raskt i litt olje til den får litt farge (skal ikke gjennomstekes) og sett til side.
Kok opp vannet og tilsett gulrot, la småkoke i 5 min.
Tilsett så soyasaus, eggnudler, grønnsaker, ingefær, chili og kyllingfond og la trekke i 5 min.
Tilsett kyllingen når det er et par minutter igjen og smak til med søt chilisaus, limesaft, salt og pepper.
Strø over frisk hakket korriander og ristede sesamfrø når suppen er på tallerkenen.

Dette har blitt en av mine favorittsupper, veldig smakfull og god :-)

Anbefaler også hjemmelagde polarbrød til, se oppskrift her!

Vel bekomme!

Nam Nam :-)

Jeg har kjøpt en mattermos som jeg har suppen i. Den er litt større enn andre termoser og har også stor åpning. Passer bra til supper, pølser og gryterett. 

Og vil du gjøre det enda enklere kan du lage denne suppen

Lillegutts favoritt fiskesuppe
9 stk salte gulfisker
1/2 dl kaldt vann
Nytes som den er ;-)

2 comments:

  1. mmm såg kjempegod ut :) Er så kjekt å kose seg med god mat på tur,du er kjempeflink som lager så masse godt :))

    ReplyDelete
  2. Åh, den hørtes og så veeeldig god ut :) Hehe, den nederste fiskesuppen så ut til å kunne bli en suksess her i gården.. ;)

    ReplyDelete