torsdag 30. mai 2013

Grove pizzasnurrer med kylling

Grove pizzasnurrer smaker kjempe godt både hjemme, i matboksen og på tur - det er bare å nyte de når det måtte passe :-)

Pizzadeig
5 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin
1/2 pk tørrgjær
3 dl vann
2 ss olje
1/2 ts salt
1 ts oregano
1/2 ts hvitløk

Fyll
400 g kyllingkjøttdeig stekes i rapsolje
Tilsett:
2-3 stk raspet gulrot
4 sopp hakket i små biter
Et par stilker vårløk i små biter
2-3 ss tomatpurre
Litt vann
1/2-1 fedd fersk hvitløk hakket i små biter
Smak til med Oregano, basilikum, salt og pepper

La deigen heve i 30-45 min
Kjevle ut gjærdeigen til en firkant
Jeg delte deigen i to denne gangen, fikk da ganske små pizzasnurrer i perfekt barnestørrelse...
Når deigen er kjevlet ut så legg i fyllet og rull deigen sammen
Del deigen i passe tykkelse og legg de på et brett med bakepapir
Strø over revet ost
La de etterheve i ca 20 min
Stekes så på 200 grader i 10-15 minutt

Husker ikke hvor mange det ble, er litt forskjellig hver gang etter hvor store jeg lager de. Men ble ca 20 stk.

Denne gangen koste vi oss med pizzasnurrene på verandaen sammen med gode venner, veldig hyggelig!
Det er godt å noen late sommerdager hjemme også. Lillegutt koser seg veldig i hagen og er det fint vær så tar vi fram plaskebassenget, da er det en som blir opptatt en stund ja ;-) 

Lillegutt kommer på plass så snart jeg finner fram bakebollen. Hva skal vi bake i dag mamma?
Utrolig koselig med slik en blid kjøkkenhjelp, men det blir gjerne litt svinn i deigen hehe ;-)

Nytstekte pizzaruller pyntet og klar for å nytes

Maten smaker ekstra godt sammen med venner

Til dessert anbefales fruktspyd - Sunt, godt og veldig populært hos barna :-)

Krysser fingrene for at det blir mange flere fine sommerdager utover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar