mandag 8. april 2013

Mat på bål - Oppskrift appelsinkake m.m

 Her er oppskriftene fra bålkosen på lørdag + et par andre oppskrifter på bålmat vi har laget tidligere i vinter.

Appelsinkake

Skjær av toppen på appelsinen da den brukes som lokk etterpå. Skrap så ut appelsinkjøttet med skarp kniv / skje. Fyll appelsinen ca halvfull med sjokoladekakedeig. Sett så på lokket og pakk inn appelsinen i aluminiumsfolie. Appelsinene stekes i glørne i 20-25 minutter.

Du kan lage sjokoladekakedeig selv, eller gjøre det enkelt og bruke Toro sin sjokolade muffins mix :-)
Det kan være lurt å ha deigen over i flaske som du tar med og så helle deigen over i appelsinene på bålplassen. Pass på at lokket står opp når du har de på bålet, sånn at ikke sjokoladekakedeigen renner ut.
Pass også på at appelsinene ikke fylles for fulle, det gjorde jeg og det ble litt klin... Uansett ble det veldig godt og helt sikkert noe jeg kommer til å lage på bålet igjen :-)


Bakte eplebåter

Del eplet i biter, strø på kanel (evt sukker) og pakk det inn i folie. La det ligge på bålet til de blir varme og myke. Veldig enkel og god dessert. Har man lyst på litt ekstra luksus er det også godt med vanljesaus til...


Innbakt banan med sjokolade

1 stk banan
Kokesjokolade
Aluminiumsfolie
Lag et snitt i bananen. Fyll snittet med sjokoladebiter. 
Pakk bananen i folie og stek den i glørne i 5-10 minutter. Den er ferdig når sjokoladen er helt smeltet :-)


Pinnebrød

Har lagt ut oppskrift på det tidligere også... Dette er lillegutt sin favoritt mat på bålet :-)

4 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss rapsolje
ca 1,5 dl vann

Blad sammen det tørre, tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt deig.
Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller boks.
Pass på at deigen ikke blir for klissete, evt ha med litt ekstra mel / olje på turen...
Tvinn deigen rundt pinnene, stek de over glørne og snu pinnene ofte
Åpen ild vil gi svartbrent brød....
På lørdag blandet jeg inn ost i pinnebrødet, skikkelig snadder.
Ønsker du en søtere variant er det også veldig godt å rulle de i kanel og sukker.





5 kommentarer:

  1. Mmm...takk for mange gode tips! Må prøves!

    SvarSlett
  2. Åhhh, appelsinkake på prøvast! Toro sin sjokolademuffins mix er også glutenfri om ein må ta omsyn til det (slik som vi må med ei jente med cøliaki), så dette er eit enkelt og supert turmattips :)

    SvarSlett
  3. Det så utrolig spennende ut med sjokolade i appelsin. Tusen takk for tipset

    SvarSlett
  4. Her var det mange gode forslag til mat på bål. Ellers en kjempe fin blogg du har med masse inspirasjon!

    SvarSlett